Förstasidan Nyheter — 14 augusti 2013
Gaudeamus flyttar och förändras

LÄSARINFO I höst kommer du som läsare av Gaudeamus att märka av vissa förändringar. Tidningen kommer att utkomma med sex nummer per läsår, i stället för som tidigare åtta nummer.

Den minskade utgivningstakten beror på våra ekonomiska förutsättningar. I somras slöts ett nytt avtal mellan Gaudeamus ägare (Stockholms universitets studentkår, SUS) och Stockholms universitet som finansierar tidningen. De närmaste tre åren kommer universitet att fortsätta stödja Gaudeamus med samma summa som tidigare år, men pengarna räcker inte till för att trycka och skicka Gaudeamus till alla studenter i samma takt som tidigare. Studentkåren och Gaudeamus redaktion har gemensamt kommit fram till att den bästa lösningen är ge ut färre nummer.

Höstterminens första nummer utkommer den 19 september. Tidningen kommer i stort sett vara sig lik, men ha nya avdelningar och ett mer sammanhållet engelskt material. Alla studenter på Stockholms universitet kommer även i fortsättningen att få Gaudeamus direkt hem i brevlådan. Tidningen kommer även att finnas tillgänglig i flera tidningsställ på campus. Med färre nummer av papperstidningen kommer vi i stället att satsa mer på webbnyheter.

En annan nyhet är att tidningens redaktion från och med augusti flyttar till det nybyggda Studenthuset på campus. Vi sitter i Stockholms universitets studentkårs lokaler i rum 119. Kom gärna och hälsa på oss, eller lämna nyhetstips där.

Amalthea Frantz och Mimmi Nilsson

Related Articles

Share

Om författaren

Innehållet ovan är publicerat av Gaudeamus redaktion, skribent och fotograf anges i texten under ingressen. Kontakt: gaudeamus@sus.su.se /The content above was posted by Gaudeamus' editorial staff. Writers and photographers are specified in the text, under the lead. Contact: gaudeamus@sus.su.se

(0) läsarkommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*


6 + 8 =

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>