Nyheter — 19 mars 2014
Liberala studenter godkända efter omprövning

Även Liberala studenter är nu godkända inför årets kårval. Charlotte Wöhlecke, valnämndsordförande, berättar varför partiet blev nekade på felaktiga grunder.

Av Christoffer Wiklöw

Förra veckan rapporterade Gaudeamus att endast fyra partier ställer upp i årets kårval. I går tisdag blev det klart att även Liberala studenter är med på tåget, sedan valnämnden valt att godkänna partiets registrering efter en omprövning av deras ansökan.

- De hade för få stadgeenliga underskrifter när registreringen var över,  men det visade sig efter omprövningen att medlemsregistret inte hade uppdaterats. Betalning över internet tar någon bankdag plus att medlemsregistret inte uppdateras direkt. Vid vår första bedömning hade vi därför inte alla uppgifter, säger Charlotte Wöhlecke.

Vems fel var det?

- Ingens fel egentligen. De hade skickat in rätt uppgifter men Membit, systemet som tar hand om betalningen och medlemsregistret, hade inte uppdaterats i tid. Det är olyckligt att de blev drabbade av detta, säger Charlotte Wöhlecke.

Hon menar att det enda sättet man kan undvika problemet nästa gång är att betala några dagar innan sista registreringsdatum.

Läs även:
Fyra partier ställer upp i kårvalet

Related Articles

Share

Om författaren

Innehållet ovan är publicerat av Gaudeamus redaktion, skribent och fotograf anges i texten under ingressen. Kontakt: gaudeamus@sus.su.se /The content above was posted by Gaudeamus' editorial staff. Writers and photographers are specified in the text, under the lead. Contact: gaudeamus@sus.su.se

(5) läsarkommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*


4 + 7 =

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>