Sara Sharifpour Studentbloggen — 04 juni 2015
Det blir aldrig som man har tänkt sig (Del 1 av 3)

Blogg Okej. Så det är dags. Skolan slutade. Sommarlovet började. Jag köpte en ny bok, plockade upp en take-away kaffe från Starbucks, tog min resväska och hoppade på tåget hem mot Gävle. 

Min tanke var att skriva sista inlägget på centralstationen. På ett av mina favoritfik, med människor som rusade förbi på väg mot tåget mot destination okänt. Mysfaktorn hade varit på topp. För tjejen som älskar att hänga på Arlanda. Men så blev det inte.

För, låt oss vara ärliga, det blir aldrig som man har tänkt sig. Inte för att det blir dåligt, inte alls. Men bara inte som den där bilden man har i huvudet. Istället firade jag att sista tentan i franska var avklarad med att ta en tur in till stan med två klasskamrater. Other Stories, Lush, K25, Sushi.

Sedan började det spöregna. För det är inte sommar om det inte börjar regna precis som man fyllt magen med en massa sommarkänslor liksom. Hur som helst.

I skrivande stund sitter jag i soffan hemma i Gävle. Med Travel Channel i bakgrunden, en kopp kaffe på bordet och inga planer förutom en maratondejt med barndomsvännen Elena att se fram emot. Jag hade nästan glömt hur fantastiskt det kändes, att inte ha några planer. Det absolut bästa med Elena är att vi känt varandra så länge att det är avslappning-deluxe när vi väl lyckas boka in en dejt.

Vi förvandlas tillbaka till de två 18-åringarna som hade vinkvällar som alltför ofta avslutades med att vi blev sugna på att bläddrade genom våra favoritböcker vilket nästan alltid ledde till att vi satt och fnittrade som två 10-åringar eftersom vi båda var (Läs: är!) förälskade i varsin karaktär.

Förresten. Det här är blogginlägg del 1 av 3. Inte av någon speciell anledning. Utan bara för att! För att jag kan. De andra två inläggen slumpas ut de kommande dagarna så håll utkik ;)

Nu ska jag tillbaka till min oplanerade dag.

Ha en underbar torsdag!

Related Articles

Share

Om författaren

Sara Sharifpour
Sara Sharifpour

Sara är Gaudeamus studentbloggare som bloggar om livet som student i Stockholm. Kontakt: gaudeamus@sus.su.se

(0) läsarkommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*


3 + 4 =

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>