Förstasidan Inrikes Nyheter — 21 september 2016
Anton Eriksson om beslutet att avgå

SSCO:s avgående vice ordförande Anton Eriksson och ordförande Veronica Sällemark har varit varandras närmsta kollegor de senaste månaderna. Foto: SSCO

STUDENTINFLYTANDE Vice ordförande för SSCO, Anton Eriksson, gick förra veckan ut med beslutet om att avgå. Nu berättar han att rollen inte passade honom och att han ser fram emot att gå tillbaka till studierna. Kollegan och organisationens ordförande, Veronica Sällemark, tror att arbetsrollen var för splittrad för att passa kollegan och vännen.

Text: Miriam Bratt 

Stockholms studenters centralorganisation, SSCO, meddelade i förra veckan att vice ordförande Anton Eriksson väljer att lämna sitt uppdrag. Efter att ha arbetat i ungefär två och en halv månader med förtroendeuppdraget berättar han att rollen inte passar honom just nu.
– Det har varit en kort men samtidigt lång resa. Jag har varit med om många spännande händelser, utmanande stunder och fina ögonblick. Jag har fått erfarenheter jag inte skulle vilja vara utan.

Beskedet om avgången förvånade Stockholms studentvärld och Anton Eriksson berättar att många har hört av sig med funderingar och frågor.
– Det är ovanligt att en ordförande eller vice ordförande avgår. Jag tror många upplever att det finns en förväntan på att året ska slutföras, och det till varje pris. Men jag har landat i att mitt beslut är helt rätt och riktigt, säger Anton Eriksson.

Veronica Sällemark är ordförande i SSCO och har varit Anton Erikssons närmsta kollega som vice ordförande. Hon var den första som fick veta att han planerade att avsluta sitt uppdrag.
– Vi pratar väldigt öppet eftersom att vi både är vänner och kollegor, säger Veronica Sällemark.

Rollen som vice ordförande innehåller många typer av arbetsuppgifter, något som Veronica Sällemark tror kan ha bidragit till beslutet.
– Även om Anton visste vad uppdraget innebar så blev det väl på plats i organisationen tydligt att han föredrar mer fokuserade uppgifter, menar Veronica Sällemark.

Vad händer nu?

Nu väntar juristprogrammet för Anton Eriksson som berättar att han ser fram emot att komma tillbaka till studierna. För SSCO blir det den 8 november val för att utse en ny vice ordförande. Tills dess har Jonna Hillblom blivit utsedd till att vara tillfällig vice ordförande

Related Articles

Share

Om författaren

(1) läsarkommentar

  1. fan händer med ssco? ingen polsek, vakanta platser i styrelsen? rykten om dålig arbetsmiljö? ingen förutom anton kandiderade? problem med rekrytering? varför? förra ordförande drog tillbaka sin omkandidatur, varför?

    jag ska hjälpa er, duktiga journalisterna på studenttidningen, med en summering: polsek gick upp i rök, ingen ny tillsattes, anna wallgren kandiderade om och ångrade sig, ingen ställde upp som vice förutom anton på studentrådet. han stannade till nu. vad kan det bero på? eller är det här kanske en feel good-tidning. ja ja lycka till i framtiden, skjutjärnsjournalistik i sitt esse! man måste ju få pröva, eller hur? kul att skriva lite?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*


+ 7 = 13

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>