Förstasidan Inrikes Karriär Nyheter — 09 februari 2017
Så får du drömjobbet

I Studenthuset samlades 17 personer för att diskutera karriär och framtid. Foto: Andreas Ekström

KARRIÄR Onsdagen den 8 februari startade Karriärservice upp sitt seminarieprogram. 17 personer hade hittat till Ekosalen i Studenthuset för att få de bästa tipsen i hur man får drömjobbet.

Text: Andreas Ekström

Studie- och yrkesvägledaren Margareta Belin. Foto: Andreas Eksträm

Margareta Belin, studie- och yrkesvägledare, var en av de från Karriärservice som höll i gårdagens seminarium. Hon presenterade var man skulle börja söka jobb. Bland annat tog hon upp Platsbanken från Arbetsförmedlingen. Men även Arbetsgivarverket, när hon nämnde det vaknade studenterna som hade tagit sig till seminariet, de började anteckna febrilt, det var något som de aldrig hade hört talas om.
– Jag ska verkligen kolla in Arbetsgivarverkets hemsida, sa Mathias Lindström som i januari precis blivit klar med sin kandidatexamen i Statistik.

Andra delen av Margareta Belins presentation handlade mycket om hur man ska gå tillväga för att nå sitt drömjobb. Hon frågade hur många det var som jobbade extra. Av de 17 som var på plats jobbade drygt hälften extra, men ingen av dem jobbade med sitt drömyrke.
– ­Jag förstår att det är skönt att ha ett extrajobb och få in extra pengar, men sök er redan nu mot de yrken som ni vill jobba med, sa seminarieledaren efter att inte en enda student jobbade extra med sitt drömyrke.

Mathias Lindström har precis blivit klar med sin kandidatexamen i Statistik. Foto: Andreas Ekström

Mathias Lindström söker aktivt efter jobb som statistiker. Under torsdagen är det Samhällsvetarnas arbetsmarknadsdag på Stockholms universitet, då har han planen klar.
– Då kommer flera arbetsgivare att vara på plats, då ska jag försöka knyta kontakter på bästa sätt. Mitt drömjobb vore att jobba som statistiker på ett bra företag eller myndighet.

Related Articles

Share

Om författaren

Andreas Ekström

(0) läsarkommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*


3 + 1 =

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>