Förstasidan Tips & pepp — 15 mars 2017
DIY: Inredning för en tunn plånbok

Carolina Sundell tipsar om billiga inredningstricks. Illustration: Sara Andersson

INREDNING Är du inredningssugen men känner att du hålls tillbaka av en begränsad hushållskassa? Vårt pyssliga inredningsproffs tipsar om hur du med tajt budget och lite fantasi kan piffa till hemmets alla vrår.

Text: Carolina Sundell

Illustration: Sara Andersson

Konstnärlig vas

Har du kanske en hop med gamla penslar som stelnat och ligger och dammar (det går lika bra med blyerts­pennor)? Använd då dessa genom att klistra dem i en lång rad, runt en urna i plast eller trä. Så har du skapat en helt ny ”artsy” blomsterkruka.

Illustration: Sara Andersson

Ett grönt akvarium

Kanske har du länge funderat på att skaffa ett terrarium eller att skapa en egen biotop. Den intresserade behöver inte köpa en ödla för sakens skull utan kan i stället hämta in skogen (jord, lav, mossa, kvistar, ekollon, med mera) och odla hemma i en glasflaska, glödlampa eller en viktoriansk glasbehållare.

Illustration: Sara Andersson

Tidningsbord

Bygg ett bord av pappersmagasin eller inbundna ­böcker, stapla dessa i två jämna, prydliga högar på golvet och placera sedan en glasskiva eller använd valfritt träslag som bordsskiva. Pluspoäng till den student som samlat tillräckligt många Gaudeamus för att lyckas.

Illustration: Sara Andersson

Unika kuddar

Har du svårt för Marimekkos mönster? Sy egna kuddfodral av gamla skjortor eller stickade tröjor, som du tröttnat på att bära men inte vill skiljas från.

Illustration: Sara Andersson

Personliga tavlor

I stället för att buda på Bukowskis utbud av konst, går det ­likväl att på webben beställa canvastavlor eller att ­printa ut fotografier och därefter rama in. Det är betydligt mer ­personligt att glasa in minnen från en semester och många har säkert foton i album; från Medelhavet, en alptopp eller möjligtvis en souk i Marocko som skulle göra sig bra uppförstorat.

 

Related Articles

Share

Om författaren

Gästskribent
Gästskribent

Texten är skriven av en gästskribent. Namn anges efter ingressen. Ansvarig utgivare är Cornelia Thomasson.

(0) läsarkommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*


4 + 5 =

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>