Förstasidan Inrikes Nyheter — 18 april 2017
Sju bilder från den heta kårvalsdebatten 2017

Årets kårvalsdebatt ägde rum i Studenthuset. Alla fem partier som ställer upp i kårvalet fanns representerade. Foto: Miriam Bratt

KÅRVAL Under tisdagen, 18 april, höll Gaudeamus i årets kårvalsdebatt. De fem partier som ställer upp i kårvalet 2017 representerades av studentpolitiker som fick argumentera för sina partiers ståndpunkter. Här är en sneak peek på vad som hände under eventet. Gadden kommer att lägga upp filmklipp och fler artiklar under veckan.

Text: Miriam Bratt

I dag, tisdag 18 april, ägde årets kårvalsdebatt rum. Vid lunchtid bjöds studenter på lunch och politisk debatt i Studenthuset på campus. De fem partier som ställt upp i kårvalet representerades av varsin politiker.

Glad smiley för medhåll, ledsen för protest. Studentpartiets Anton B Hjelm kunde inte riktigt bestämma sig. Foto: Miriam Bratt

De frågor som diskuterades under debatten var bland annat ekonomi, jämlikhet, studentliv och studentpåverkan. Cornelia Thomasson, Gaddens chefredaktör och debattens moderator, läste upp olika påståenden då politikerna fick hålla upp en glad eller ledsen smiley för att visa om de höll med eller ej. Kåren borde erbjuda bättre medlemsförmåner, kurslitteratur ska vara gratis och det är viktigt för ett lärosäte att ha en oberoende studenttidning som granskar dem var exempelvis tre av påståendena.

Studenten Malin Claesson satt som åskådare under debatten, men är vanligtvis aktiv inom Vänsterns Studentförbund.
– Jag tyckte att debatten var bra. Det var en någorlunda ruljans och fokus låg på de frågor som partierna driver. Jag blev förvånad över att han från Allians för kåren sa något om att man inte bara kan plugga och sitta hemma och stirra i väggen, utan att man måste jobba. Det tycker jag var ganska respektlöst, säger studenten Malin Claesson.

Även studenten Axel Arntsen satt i publiken under debatten.
– Det var intressant att lära sig mer om Studentpartiet. De andra partierna är ju kopplade till rikstäckande partier så där kan man lättare gissa vad de står för, säger Axel Arntsen.

Gadden kommer att rapportera mer om vad som sades under debatten de kommande dagarna.

Fredrik Strelert representerade S-Studenter under debatten. Foto Miriam Bratt

Zabina Sjöström representerade Fi Studenter. Foto: Miriam Bratt

Anton B Hjelm representerade i vanlig ordning Studentpartiet. Foto: Miriam Bratt

Andreas Moilanen representerade det nya partiet Allians för kåren. Foto: Miriam Bratt

Även Marcus Löfgren från Vänsterns Studentförbund var på plats. Foto: Miriam Bratt

 

Related Articles

Share

Om författaren

(0) läsarkommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*


2 + 2 =

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>