Förstasidan Nyheter — 12 maj 2017
Charlotta Tjärdahl blir ordförande för SFS

Charlotta Tjärdahl går från att vara vice ordförande till ordförande för Sveriges förenade studentkårer, SFS. Foto: SFS.

STUDENTPOLITIK Charlotta Tjärdahl har valts om till Sveriges förenade studentkårers presidium. Från att ha verkat som vice ordförande kommer hon nu ha rollen som ordförande. Jacob Adamowicz har fått förtroende som vice ordförande. 

Text: Miriam Bratt

Under helgen håller Sveriges förenade studentkårer, SFS, fullmäktigmöte vid Linköpings universitet, LiU. De har bland annat valt ordförande och vice ordförande för kommande läsår. Charlotta Tjärdahl, som senaste året suttit som vice ordförande blir från och med 1 juli ordförande för SFS.

– Det är hedrande att ha fått förtroendet av fullmäktige. Nu ser jag fram emot att fortsätta kämpa för positiv förändring för studenter, säger Charlotta Tjärdahl i ett pressmeddelande.

Jacob Adamowicz blev utfrågad när han kandiderad till SFS presidium.

Ungefär 300 personer är plats vid LiU för sammankomsten. En av dem är Jacob Adamowicz. Han kommer att arbeta tillsammans med Charlotta Tjärdahl i rollen som vice ordförande. Adamowicz kommer från Teknologkåren vid Lunds tekniska högskola.

– Jag är stolt och hedrad över att få kårernas förtroende. Jag ser fram emot att arbeta för studenternas bästa tillsammans med medlemskårerna, styrelsen, Charlotta och kansliet under det kommande året, säger Jacob Adamowicz i ett pressmeddelande.

Related Articles

Share

Om författaren

(0) läsarkommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*


4 + = 12

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>